Guadalquivir House / dérive LAB

first_imgPhotographs:  Tres a Uno Estudio Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architects: dérive LAB Area Area of this architecture project 2016 Area:  220 m² Year Completion year of this architecture project Guadalquivir House / dérive LAB “COPY” Save this picture!© Tres a Uno Estudio+ 37Curated by Danae Santibañez Share Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/888670/guadalquivir-house-derive-lab Clipboard “COPY” Guadalquivir House / dérive LABSave this projectSaveGuadalquivir House / dérive LABcenter_img Projects Photographs Mexico Manufacturers: Mapei, InterceramicCarpentry:BHURFurniture:Tres a Uno EstudioGardening:FoliaArchitect In Charge:Jesús Ocampo, Jesús MéndezCity:Santiago de QuerétaroCountry:MexicoMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tres a Uno EstudioRecommended ProductsGlassDip-TechDigital Ceramic Printing in Art & SignageEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsLightsVibiaCeiling Lights – BIGDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcText description provided by the architects. The project consists of the regeneration of three housing units that were built in the eighties during the first expansion of the city. The aim was to transform the typology and use of spaces to provide openness, natural light and accommodate new ways of living in the neighbourhood.Save this picture!© Tres a Uno EstudioSave this picture!© Tres a Uno EstudioSave this picture!The units were meant originally to fit families with two children, maid room, laundry room, service patios and garage for two cars in 80 square meters approximately.Save this picture!IsometrySave this picture!SectionThe urban regeneration project aims to change the typological hegemony of the neighbourhood to introduce new uses and inhabitants. In order to do this, the laundry patios were substituted with interior gardens integrating the laundry machines in the kitchen allowing to have a continuous space between the interior garden, kitchen, dining room and living room.Save this picture!© Tres a Uno EstudioMaid rooms were eliminated to give space to larger master bedrooms with natural ventilation and light as well as flexible studio spaces with sliding walls that respond to different needs of the inhabitants.Save this picture!Lime finishes, textures and a natural pigment color palette from the neighbourhood was integrated in order to maintain the characteristic 80s style of the area.Save this picture!© Tres a Uno EstudioThe main goal of the regeneration project is to transform specific elements of the units in order to accommodate not just a ´traditional family´, but also offer possibilities to other people: young couples, students or single people.Project gallerySee allShow lessHouse Under the Pines / Idee architectsSelected ProjectsThe Small House of Universal Design AwardBuilt Projects & Masterplans Share ArchDaily Year:  CopyAbout this officedérive LABOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSantiago de QuerétaroMexicoPublished on July 23, 2018Cite: “Guadalquivir House / dérive LAB” [Casa Guadalquivir / dérive LAB] 23 Jul 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalSinkshansgroheBasin FaucetsPaintSTAC BONDComposite Panel Finishes – MetallicsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 70 ADUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Hinged Door | AlbaWoodHESS TIMBERTimber – GLT BlockGreen FacadesSempergreenLiving Wall – SemperGreenwallMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?八十年代老房子改造的现代公寓Casa Guadalquivir / dérive LAB是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/888670/guadalquivir-house-derive-lab Clipboard CopyHouses•Santiago de Querétaro, Mexicolast_img

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.


You may use these HTMLtags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>