Gym Loft / eklund_terbeek

first_imgCopyLoft, Apartment Interiors•Róterdam, The Netherlands Architects: eklund_terbeek Area Area of this architecture project Loft “COPY” Gym Loft / eklund_terbeek Gym Loft / eklund_terbeekSave this projectSaveGym Loft / eklund_terbeek Save this picture!© René de Wit+ 19Curated by Paula Pintos Share Clients:PrivateEngineering:IMDCity:RóterdamCountry:The NetherlandsMore SpecsLess SpecsSave this picture!© René de WitRecommended ProductsPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorPorcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles- CoverlamDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceText description provided by the architects. The Gym Loft is situated in the former gymnastics building of an early 20th century school complex in Rotterdam North.Eklund_terbeek architects were responsible for the transformation of the dilapidated buildings into seven unique homes. This loft-like apartment, for a creative family involved with dance and theatre, occupies the ground floor gym room and its adjacent service spaces.Save this picture!© René de WitIts spatial organization is largely determined by the limitations of the site in terms of light and privacy. Three sides are facing the public domain and due to the preservation of a large existing mural on the side façade, the possibilities for adding windows were limited.Save this picture!© René de WitSave this picture!PlansAn extension from the 1970s is demolished to make room for a small garden and make it possible to add a series of new openings. Directly connected to the garden the kitchen and a small lounge area are situated. The large open living space is positioned by the main original feature of the building; the set of monumental arched windows. A closed volume in the open space contains the private rooms.Save this picture!© René de WitThe children’s quarter on the ground floor has two separate, partly double height bedrooms and a shared walk-through playroom and bathroom. On top of the children’s area the calm and secluded master bedroom with en suite bathroom is situated. This entresol level is accessed from the living room via a podium and a monumental floating stairs. A smaller hidden staircase behind the kitchen provides a secondary access route and enables a three dimensional circular promenade through the apartment.Save this picture!SectionsThe exceptional dimensions of the space required a few large gestures. The original beams have been exaggerated in size, and together with the balcony, the podium and the kitchen island they form a dynamic composition of horizontal elements that tie the different parts of the home together, emphasize sightlines and encourage movement through the space. The materialization of the apartment is characterized by a light and minimal colour scheme with a few graphic accents.Save this picture!© René de WitWalls, ceiling and beams are rendered white and the ceiling is partly clad in sound absorbing plasterboards which add texture and give the large space a pleasant acoustic. Interior elements in oak wood such as the floating stairs and the wall panels provide warmth and a sense of continuity. The long kitchen island with its white carrara marble countertop adds subtle shades of white and light grey. Upstairs the oak floor of the master bedroom is complemented by travertine marble in the bathroom.Save this picture!© René de WitProject gallerySee allShow lessSUPERSPACE Proposes Timber Observation Tower and Vertical Forest for ZagrebArchitecture NewsHofstraat House Addition / Dierendonckblancke ArchitectsSelected ProjectsProject locationAddress:Rotterdam, The NetherlandsLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share “COPY” Photographs:  René de Wit Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects Lead Architects: Contractor: Area:  230 m² Year Completion year of this architecture project 2019 ArchDaily CopyAbout this officeeklund_terbeekOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingLoftInterior DesignResidential InteriorsApartment InteriorsRóterdamThe NetherlandsPublished on June 24, 2019Cite: “Gym Loft / eklund_terbeek” 24 Jun 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream The Netherlands ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/919266/gym-loft-eklund-terbeek Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/919266/gym-loft-eklund-terbeek Clipboard Year:  Photographs BDS Bouw Manufacturers: Artek, Flos, Hans Verstuyft Jenny Eklund, Dominique ter Beeklast_img

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.


You may use these HTMLtags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>